Glutenfrie opskrifter til

Brødklapper Æble/Kanel blandingen

Naturlic Glutenfri Brødklapper gør det let for dig, der gerne vil undgå gluten. Opskrifterne er nemme at lave og det færdige resultat giver en lækker smag!

På denne side finder du opskrifter og forslag med Glutenfri Brødklapper Æble/Kanel blanding

Honningkage

Kringle

Citron kage

Cookies

Æble/Kanel Boller

Gammeldags æblekage

Kanelsnegle

Rosinboller

Konfektkage

Mandelkager

Banankage

Æbletærte

 


 

Glutenfri og laktosefri Honningkage

Det skal du bruge:

  • 1 Pose Brødklapper Æble/Kanel
  • 1 tsk. natron
  • 1-1½ tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. nellike
  • 1 tsk. kardemomme
  • 200 g. honning
  • 50 g. brun farin
  • 100 g. appelsin eller abrikos marmelade
  • 1 dl olie
  • 3 æg
  • 20 smuttede mandler

 

Smørcreme  (undlades ved laktosefri)

  • 125 g. blødt smør
  • 125 g. flormelis
  • 1 pasteuriserede æggeblomme
  • 2 spsk. appelsin marmelade

Sådan gør du.. 

Honning, farin, marmelade og olie smeltes sammen i en gryde. Brødklapper blandingen blendes til en halvgrov mel og blandes med øvrige tørre ingredienser, blandingen hældes i gryden og røres godt sammen, tilsæt æg og det hele røres sammen. Dejen fordeles i en rund springform. Pynt kagen med hele smuttede mandler.

Bagetid ca. 30 min ved 150 grader varmluft

Lad kagen køle helt af. Alle ingredienser til smørcreme piskes sammen. Flæk kagen og læg den sammen med smørcremen.

 


 

Glutenfri, sukkerfri og laktosefri Kringle - æblekrans  

Lækker Glutenfri Æblekrans. Kan også laves som 8 mindre Æbleringe

Variant Æbletærte: alle ingredienser røres sammen + 2 håndfulde rosiner, hældes i tærteform, bages som kringle

 

Det skal du bruge:

  • 1 Pose Brødklapper Æble/Kanel
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 50 g kokossukker
  • 1 tsk vanilje
  •  2½ - 3 dl æblejuice uden sukker eller vand
  • ½ dl.  olie ( rapsolie )
  • 2 - 3  æbler ( Brug nogle let syrlige æbler, f.eks cox orange )

Kom ovenpå: Grofthakket mandler eller nødder og lidt kokossukker

Sådan gør du..

Æblekrans: Æblerne skrælles og skæres ud i æblebåde. Alle øvrige ingredienser røres sammen i en skål til en dej/grød. Halvdelen af dejen lægges tyndt ud i en krans ( udvendig diameter 28 cm. ) herpå lægges æblebådene tæt hele vejen rundt og dækkes med resten af dejen ( tyndt lag ) drysses med hakkede mandler eller nødder og lidt kokossukker.  

Æbleringe: De skrællede æbler skæres i 1 cm. tykke æbleskiver. Kærnehus prikkes ud så det bliver til ringe, Alle øvrige ingredienser røres sammen i en skål til en dej, 8 må klatter bredes tyndt ud på bagepapir, der lægges en æblering på hver, dæk æble ringen til med et tynd lag dej, hullet midt i trykkes ud så det bliver til en ring. Drysses med hakkede mandler eller nødder og lidt kokossukker.  

Bages midt i ovnen, 180 grader varmluft i ca. 20 min.

En lækker fødselsdags kringle uden gluten :) 

 


 

Lækker Glutenfri & laktosefri Citronkage

 

Det skal du bruge:

  • 1 Pose Brødklapper Æble/Kanel
  • 180 g. rørsukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk vanilje
  • 80 g. kokosmel
  • 6 æg
  • 1 dl raps olie ( eller evt. olivenolie med citron )
  • 3 - 4 spsk. citron saft
  • reven skal af 1 citron

Citronglasur:

  •  1- 2 spsk. citronsaft
  •  reven skal af 1 citron
  •  100 g. flormelis

Sådan gør du..

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Brødklapperblandingen og alle tøre ingredienser blandes sammen, tilsæt øvrege ingredienser pisk det sammen til en grød, dejen fordeles i en form 30 x 20 cm. beklædt med bagepapir.  

Bages midt i ovnen, 25 - 30 min. 

Når kagen er afkølet lidt sprøjtes eller smøres et tyndt lag citron glasur på. pyntes evt. lidt frisk citronmelisse

En dejlig frisk sommerkage. Server evt. sammen med creme fremefraiche

 

 


 

 

 Glutenfri Cookies

Lækre og sprøde Glutenfrie Cookies ca 46 stk

Det skal du bruge:

Sådan gør du.. 

Smør, sukker, vand og sirup kommes i en gryde, det hele varmes/smeltes sammen til sukkeret helt smeltet. Brødklapper blandingen, natron og vanille hældes i den varme gryde, og det hele røres godt sammen til en tyk grød, Der sættes små klumper af grøden med 2 teskeer på bageplade med bagepapir, der bliver 4 plade - 11 - 12 kager på hver plade ( hold rigelig god afstand, da kagerne ellers vokser sammen ) Klumperne trykkes flade med en gaffel til ca ½ cm tykkelse. (dyp gaflen i vand så det ikke klister)

Bag 2 plader af gangen  v. 180 grader, varmluft ca.10 min.

Tag kagerne ud af ovnen - og bagepapiret med de bagte kager skubbes forsigtig ud på bordet og køle af, næste hold bages. Opbevares i tætsluttede dåse/glas.

Der kan også bages Cookies af Glutenfri Neutral blanding

 


 

Glutenfri sukkerfri, laktosefri Æble/Kanel-Boller / Brødklapper

Ca. 18 stk.

Lækre og luftige Glutenfri Boller  -  Sukkerfri og laktosefri.

 

Det skal du bruge Opskrift uden æg:

Sådan gør du..

Alle ingredienser røres sammen i en skål, så konsistensen minder om tyk grød. Bollerne sættes på med ske på en bageplade med bagepapir. (Til Brødklapper trykkes bollerne lidt flade).

Bages midt i ovnen, 180 grader varmluft i ca. 20 min.  

De Glutenfrie boller er lækre og luftige, giver god mæthed, har et højt indhold af fiber og protein.

(Kan også bages uden hævemiddel)

 


 

Glutenfri og sukkerfri Æblegrød eller Æblekage

Det skal du bruge:

 

 

 

 

 

 

Gammeldags æblekage på 5 min. nok til 20 portioner

Sådan gør du..

Æblegrød: Brødklapper-blandingen og æblejuicen hældes i en gryde og koges sammen i 1-2 min. under omrøring. Æblegrøden serveres varm som morgengrød og evt. med friske æbletern og groft hakkede nødder.

Hvis der er grød til overs så gem det til æblekage 

Gammeldags æblekage: Fremgangs måde som grød. Den afkølede æblegrød kan serveres som kage med flødeskum og og et lille drys lakrids (eller kanel). Er den afkølede grød for fast, kan der røres lidt mere æblejuice i.

Æblesuppe:  På en kold efterårsdag. Fremgangsmåde som grød, men med ca ½ Brødklapper blanding. Serveres med cremfraice og Müesli fra Naturlic knækbrødsblanding.

 

 


 

Glutenfri Kanelsnegle 

24 stk.

Lækre glutenfri kanelsnegle - mindre kalorier.

Det skal du bruge:

Remonce: 

  • 70 g. meget blødt smør
  • 70 g. mørkfarin
  • 3 tsk. kanel
  • evt. flormelis til glasur

Sådan gør du..

Brødklapper-blandingen hældes i en skål, sukker og bagepulver tilsættes. Den kolde smør smuldres i og ingredienserne samles med skyr og vand til en let blød dej. Dejen rulles ud mellem 2 stykker bagepapir til ½ cm tykkelse. Remoncen smøres ud over hele dejpladen, som rulles sammen, til en roulade og skæres i 1½ cm tykke stykker. Sneglene lægges ud på en plade med bagepapir.

Bages ca. 12 min. midt i ovnen v. 185 grader varmluft. Bagepapiret med de nybagte snegle trækkes over på bagerist og afkøles. Kom evt. glasur eller chokolade ovenpå.

 


 

 Glutenfri, sukkerfri Rosinboller 18 stk

Det skal du bruge:

  • 1 Pose Brødklapper Æble/Kanel
  • 1½ tsk. natron
  • ½ tsk. salt
  • 1½ tsk. kardemomme
  • 1 tsk. vanille
  •  30 g. sukrin gold
  •  1  dl. vand 
  •  ½ dl. fløde
  •  4 æg  
  •  75 g. rosiner

Lækre glutenfri boller med højt indhold af fiber og protein.

Sådan gør du..

Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Brødklapper blandingen hældes i en skål, øvrige ingredienser tilsættes og det hele røres godt sammen, tilsæt evt. lidt mere vand så konsistensen minder om grød. Bollerne sættes på med ske på en bageplade med bagepapir.

Bages midt i ovnen ca. 15 min.

 

 


 

Glutenfri Konfektkage

Med banan og dadel

Server evt. vanilleis med æblesirup til den lækre kage

Det skal du bruge:

  • 1 Pose Brødklapper Æble/Kanel  
  • 100 g. blødt smør
  • 100 g. rørsukker
  • 4 æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. natron
  • 3 modne bananer (ca. 400 g.) 
  • 200 g. grofthakket dadler
  • 100 g. grofthakkede mandler eller andre nødder 
  • Chokolade til overtræk

Sådan gør du..

Smør og sukker piskes hvidt, sammenpiskede æg tilsættes lidt ad gangen. vanillesukker, mosede bananerne og dadler røres i blandingen. Brødklapper-blandingen samt natron tilsættes. Det hele røres godt sammen og dejen hældes i en springform (kom evt. bagepapir i bunden af formen)

Bages ca. 25 min. midt i ovnen v. 175 grader varmluft, springformen løsnes og kagen køles på bagerist.

Smeltede chokolade smøres ud over den afkølede kage og kanten beklædes med hakket mandler.

 


 

Glutenfri Mandelkager - 40 stk

Det skal du bruge:

  • 1 Pose Brødklapper Æble/Kanel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk vanilje
  • 100 g. grov -mellem blendet mandler
  • 100 g. smør
  • 120 g. rørsukker
  •  1 dl. vand
  • ½ dl. agave sirup

Sådan gør du..

Smør, sukker, vand og sirup kommes i en gryde og smeltes sammen, alle de tøre ingredienser tilsættes i den varme gryde, det hele røres godt sammen til en grød. Tænd ovnen på 170 grader varmluft. toppe af den varme grød sættes på med 2 teskeer på bageplade med bagepapir

Begge plader bages ved varmluft, ca. 14 min. Lad kagerne stå og køle lidt af på bagepladen.

 


 

           

Glutenfri Banankage

Pynt evt. banankagen med flormelis og valnødder

Det skal du bruge:

Sådan gør du..

Smør og sukker pisket hvidt, sammenpiskede æg tilsættes lidt ad gangen. Vanillesukker og mosede bananerne piskes i blandingen. Brødklapper blandingen og natron tilsættes og det hele røres godt sammen. Dejen hældes i en randform + en mindre brødform. (kom evt. bagepapir i bunden af formene)

Banankagen bages ca. 30 min. midt i ovnen v. 175 grader varmluft, vendes ud på bagerist og køles af.

 

 


 

Glutenfri Æbletærte

Server evt. Æbletærten med flødeskum

Det skal du bruge:

  • 1 Pose Brødklapper Æble/Kanel
  • 100 g. blødt smør
  • 100 g. rørsukker eller Sukrin
  • 5 æg
  • ½ tsk. natron 
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1/4  tsk. salt
  • 2-3 æbler i både (let syrlige)

Kom ovenpå inden bagning: 

  • 1-2 æbler (brug nogle let syrlige æbler f.eks cox orange)
  • drys: kanel og rørsukker

Sådan gør du..

Smør og sukker pisket godt sammen, æggene tilsættes et ad gangen og piskes mellem hver. Tilsæt resten af ingredienserne og det hele røres sammen.

Halvdelen af dejen fordeles i en tærteform (kom evt. bagepapir i bunden af tærteformen) Æblerne skrælles, skæres i både og trykkes ned i tærtens bund og dækkes med den resterende dej.

Ovenpå: Tærten pyntes med æblebåde og drysses med rørsukker og kanel

Æbletærten bages i ca. 25 min. midt i ovnen ved 175 grader varmluft

 

Grafiki