Glutenfrie opskrifter til

Brødklapper Gulerod/Persille blandingen

Naturlic Glutenfri Brødklapper gør det let for dig, der gerne vil undgå gluten. Opskrifterne er nemme at lave og det færdige resultat giver en lækker smag!

På denne side finder du opskrifter og forslag med Glutenfri Brødklapper Gulerod/Persille blanding

Lakseroulade

Foccacia

Appelsinkage

Frokost Boller

Vegetar Frikadeller

Pizza

Pølesebrød
   

 


 

Glutenfri Lakseroulade

 

Det skal du bruge: 

 

Fyld

  • 200 g. philadelphia, neutral
  • 200 g. græsk yoghurt 2 %
  • friske spinat blade
  • 1 rødløg skæres i tynde skiver
  • røget laks i tynde skiver

 

Pyntes med lidt dild

 

 

Glutenfrie Lakse-spinat Roulade 2 stk.

Sådan gør du..  

Alle ingredienserne røres sammen, halvdelen fordeles jævn på bageplader med bagepapir med en paletkniv, gentages.

Begge plader bages midt i ovnen ved 160 grader varmluft 5 - 6 min.

Hver plade vendes ud på nyt bagepapir. Philadelphia og græsk yoghurt røres sammen og smøres ud på hver af de afkølede bunde, friske spinatblade, løgringe og laks fordeles på hver. Rulles fast sammen til en roulade, pakkes ind i husholdningsfilm og sættes på køl indtil serveringen, skæres i passende skiver og pyntes evt. med dild. Lakserouladen egner sig også til at blive gemt

 


 

Glutenfri Foccacia med hvidløg

 

Det skal du bruge:

Krydderolie:

  • 4 spsk. olivenolie ( evt. med citron )
  • 2 spsk. rosmarin
  • 3 fed hakket hvidløg

Sådan gør du..

Bland alle ingredienser sammen, hæld blandingen ud på bageplade med bagepapir til et rundt fladbrød 2 cm høj eller lav nogle små flade brød, fordel kryderolien godt over brødet med pensel, marker brødet med kniv eller prik fordybninger i dejen med fingerne, kom evt. lidt groft salt over brødet

Bages ca 20 min.  200 grader varmluft   

Lækkert madbrød til salat, frokost og madpakken                                

 

 


 

Glutenfri Appelsinkage

Glutenfri Appelsinkage med chokolade og kandiseret appelsinskal

Det skal du bruge:

  • 1 Pose Brødklapper Gulerod/Persille
  • 100 g. blødt smør
  • 100 g. rørsukker el. Sukrin
  • 5 æg
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 1 tsk. natron
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. revet appelsinskal
  • 3 appelsiner skåret i tern og appelsin saften derfra
  • 75 g. groft hakket nødder 

Sådan gør du..

Smør og sukker pisket godt sammen, herefter tilsættes sammenpiskede æg lidt ad gangen. Apelsintern og saft vendes i blandingen. Brødklapper blandingen blandet med natron, kanel og vanilesukker tilsættes og det hele røres sammen. Dejen hældes i en tærteform d. 30 cm.(Kom evt. bagepapir i bunden af tærteformen).

Appelsinkagen bages midt i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 25 min. Afkøles på bagerist.

Appelsinkagen pyntes med groft hakket mørk chokolade og kandiseret appelsinskal. Kagen kan serveres med cremefraiche.

Kandiseret appelsinskal: 1 appelsin rives groft og hakkes, tilsæt 2 spsk sukker, tørres i ovn v. 150 grader i 20 min.

 


 

Glutenfri sukkerfri og laktosefri Frokost-Boller

Ca. 18 stk.

Lækre og luftige Glutenfri Boller  -  Sukkerfri og laktosefri. 

 

Det skal du bruge - Opskrift uden æg:

Sådan gør du.. 

Alle ingredienser røres sammen i en skål, så konsistensen minder om tyk grød. Formes til boller med ske og sættes på bageplade med bagepapir. ( bollerne kan også trykkes flade til brødklapper )

Bages midt i ovnen, 180 grader varmluft i ca. 20 min.

De Glutenfrie boller er lækre og luftige, giver god mæthed, har et højt indhold af fiber og protein

Tip:

Prøv også at tilsæt rosiner og philadelphia i blandingen, så bliver de ekstra lækre.

 

 


 

Glutenfri vegetar frikadeller

Det skal du bruge:

Sådan gør du..

Kom posens indhold i en skål, tilsæt vand, olie, salt og rør det godt sammen, tilsæt de øvrige ingredienser, det hele røres sammen til en fars, lad det trække 5 min. Formes med ske til frikadeller og steges ved jævn varme i olie på pande 5 - 6 min på hver side. Tilsæt ekstra olie på panden under stegning da frikadellerne suger meget.

Serveres med salat efter ønske eller som kold til pålæg

 

Laktosefri opskrift - Det skal du bruge: 

Sådan gør du..

Samme fremgangsmåde som opskriften ovenfor.

 


 

Glutenfri protein Pizza

Glutenfri protein-pizza uden hævemiddel 2 stk

Det skal du bruge:

Fyld:

  • 200 g. tomatsovs
  • 120 g. reven ost
  • oregano
  • Sorte oliven uden sten

Sådan gør du..

1 Pose Brødklapper blanding hældes i en skål sammen med revet ost og salt, vand blandet med olie røres i blandingen så det er let klumpet

Æggehvider piskes stive, hældes i brødklapper blandingen og vendes forsigtig sammen, hæld blandingen ud fordelt på 2 bageplader med bagepapir, hver blanding fylder en hel plade - smøres let ud med paletkniv, tomatsovs lægges i klatter på bunden og smøres forsigtig ud, drysses med revet ost, oregano og evt. hele eller hakkede oliven


Tilsæt evt. din farvoritfyld over Pizzaen inden bagningen. Bagetid:  ca 10 min v. 200 grader varmluft

Æggeblommerne kan evt. bruges til en lille let æggekage. Tilsæt 50 g. reven ost evt. ceddar ost og ½ tsk. salt i æggeblommerne. Steges på pande i olie, drys purløg på den færdige æggekage

Husk at gemme lidt Pizza til madpakken

 

 


 

 

Glutenfri Pølsebrød og Frokostbrød

Lækre glutenfri Pølsebrød eller frokostbrød 18 stk.

 

Det skal du bruge: 

Sådan gør du..  

Alle ingredienserne røres sammen til konsistent som grød, boller sættes på med ½ ske på bageplade med bagepapir. Til Pølsebrød trykkes en pølse ned i hver bolle kom lidt ekstra dej ovenpå så den er dækket. Lav evt. nogle boller uden pølser og drys lidt sesamfrø på ( frokost brød )

Bages midt i ovn, varmluftoven 190 grader ca 20 min

Gem nogle boller til madpakken

 

 


 

Grafiki