Glutenfrie opskrifter til

Brødklapper Neutral blandingen

Naturlic Glutenfri Brødklapper gør det let for dig, der gerne vil undgå gluten. Opskrifterne er nemme at lave og det færdige resultat giver en lækker smag!

På denne side finder du opskrifter og forslag med Glutenfri Brødklapper Neutral blanding

Lakids Cookies

Hybenbrud

Grissini

Kammerjunker

Hindbærtærte

Biscotti

Boller

Pizza

Appelsingrød

 


 

 

Glutenfri og laktosefri Choko - drømmekage

 

 

Det skal du bruge:

  • 1 Pose Brødklapper Neutral
  • 120 g. kokossukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 75 g. kokosmel
  • 40 g. ren kakao pulver
  • 8 æg
  • 1½ dl kold presset rapsolie
  • 1 dl. appelsinsaft
  • reven skal af 1 - 2 appelsiner
  • 2 spsk agavesirup (kan undlades)

Fyld kommes oven på kagen når den er bagt:

  • 120 g. kokosolie
  • 120 g. flormelis
  • 20 g. ren kakao pulver
  • 100 g. kokosmel
  • 8 g. Naturlic fiber
  • ½ dl. stærk kaffe

 

 

                                 

Sådan gør du..

Brødklapperblandingen og alle øvrige ingredienser blandes sammen til en grød/dej.

Fordeles i en form 30 x 25 cm. beklædt med bagepapir.  

Bages midt i ovnen ved 190 grader varmluft i ca. 20 min. 

Fyld: Når kagen er afkølet lidt smeltes kokosolien i en gryde, øvrige ingredienser røres sammen i gryden (skal kun varmes let sammen) Fyldet hældes straks over kagen og fordeles jævnt. drysset evt. med lidt kokosmel.

 


 

 

Glutenfri lakrids Cookies

Glutenfri lakrids Cookies

Lækre og sprøde 65 stk. eller 40 store

 

Det skal du bruge:

  • 1 Pose Brødklapper Neutral
  • 130 g. smør
  • 130 g. rørsukker
  • 3 spsk agave sirup eller anden sirup
  • 2 spsk. vand
  • 1½ tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. natron
  • 5 g. rålakrids (lakridsgranulat)
  • 1 tsk. kanel

 

 

 

Kagerne kan også bages af

Æble/kanel blandingen

Sådan gør du.. 

Smør, rørsukker, vand og sirup kommes i en gryde, det hele varmes/smeltes sammen til sukkeret er helt smeltet. Brødklapper blandingen og øvrige ingredienser blandes og hældes i den varme gryde, og det hele røres godt sammen til en grød, Der sættes små klatter af grøden med teske, evt. trygges lidt flade med gaffel (gaflen dybbes i vand så det ikke klister) på bageplade med bagepapir, der bliver 4 plade  laves som store eller mindre cookies, sørg for at holde god afstand, da de bliver til mere end dobbelt størrelse når de er bagt. 

Bag 2 plader af gangen  v. 185 grader, varmluft  ca. 9 min.

Tag kagerne ud af ovnen - og bagepapiret med de bagte kager skubbes forsigtig ud på bordet og køle af, næste hold bages. Opbevares i tætsluttede dåse/glas

Kagerne kan også bages af Æble/kanel blandingen

 


 

Glutenfri og laktosefri Hybenbrud

Det skal du bruge: 

  • 1 Pose Brødklapper Neutral
  • 2½  dl. appelsinjuice (uden sukker)
  • 1 glas hyben marmelade 400 g. (eller syltede hyben)
  • saft af ½ citron
  • 50 g. kokosmel
  • 3 spsk. rapsolie
  • 3 spsk. agave sirup eller anden sirup
  • 2  tsk. vanilje eller korn fra 1 vaniljestang
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron

Ovenpå: friske hyben stykker, kokosmel (drysses evt. med lakridsgranulat efter den er bagt)

Sådan gør du..

Alle ingredienser røres godt sammen til en grød, fordeles i en bageform ca. 40 x 40 cm. Friske hyben stykker drysses over og prikkes let ned i kagen, drysses med kokosmel

Bagetid 180 grader varmluft ca 20 min eller til den er gylden og sprød.

Kagen drysses evt. med lakridsgranulat når den er kold og skæres ud i trekanter stykker.

 


 

Glutenfri, laktosefri og sukkerfri Grissini

Lækre sprøde glutenfri Grissini  - Højt indhold af fibre og proteiner 

Det skal du bruge:

Sådan gør du..

Brødklapper blandingen blendes til en halvgrov melblanding og hældes i en skål. De øvrige ingredienser tilsættes og det hele røres godt sammen til en grød. Blandingen hældes ud på bagepapir og rulles ud til en firkant mellem 2 stykker bagepapir(25x35 eller som en bageplades størrelse). Herefter skæres/trykkes tynde stave med lang kniv eller paletkniv, efterhånden som grissini stavene skæres, trækkes de fra hinanden og ud på ekstra bagepapir. Gentages ved nr. 2 plade.

Begge plader bages midt i ovnen ca. 30 min. ved 180 grader varmluft. Grissini-stavene afkøles på rist og opbevares evt. i glas.

De glutenfri Grissini har en dejlig smag der minder om bacon.

En lækker snacks til ostebordet eller madpakken

 


 

 

Glutenfri Kammerjunker               

Sunde Glutenfri kammerjunker

 

Det skal du bruge: 

  • 1 Pose Brødklapper Neutral
  • 100 g. rørsukker
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 1½  tsk. vaniljesukker
  • 1½ tsk. kardemomme 
  • ½ tsk. salt 
  • 1 dl. fløde (evt. laktosefri)
  • 3 æg
  • 3 spsk.olie
  • evt. 1 spsk sirup

 

 

 

 

Sådan gør du...

Brødklapperblandingen blendes til en halv grov mel, blandes med alle tørre ingredienser, øvrige ingredienser tilsættes og hele røres godt sammen. Sættes på bageplade med bagepapir, med 2 teskeer, størelse som små valnødder.

Forbages 15 min varmluft ovn 170 grader. Kammerjunkerne tages ud af ovnen. Køles af og halveres med god savkniv, sættes tilbage på bagerist eller bageplade (der er nok til 2 plader) Kammerjunkerne sættes ind i den varme ovn igen (170 grader varmluft) og færdigbages 7- 8 min.

Sluk ovnen og lad kammerjunkerne få hele eftervarmen med ovnlågen på klem.

Opbevares i kagedåse med tætsluttede låg.

 

 


 

Glutenfri Hindbær Tærte

Glutenfri Hindbærtærte serveres lun eller kold med flødeskum eller creme fraiche til

Det skal du bruge: 

  • 1 Pose Brødklapper Neutral
  • 100 g. smør
  • 110 g. rørsukker
  • ½ dl. vand eller citronsaft (citronsaften gør den ekstra frisk)
  • 2  tsk. vanilje eller korn fra 1 vaniljestang
  • 2  tsk. bagepulver

Fyld: ca. 200 g. Hindbærmarmelade  

Pynt: friske eller frysetørret hindbær

 

Sådan gør du..

Smør, sukker blandet med vanille og vand eller citron kommes i en gryde og smeltes godt sammen. Tilsæt Brødklapperblandingen og bagepulver i den varme gryde, det hele røres sammen til en tyk grød. Grøden hældes ud på bagepapir og rulles ud som en stor pizza (fugt evt. kagerullen med vand så det ikke så let klæber) Hindbærmarmeladen smøres ovenpå, lad ca 10 cm. kant være fri for marmelade, tag fat i bagepapiret og fold kanten ind midt på hele vejen rundt, så marmeladen næsten er dækket med dej. 

Bages midt i ovnen 16 - 18 min  ved 170 grader varmluft.

 

 


 

Glutenfri og laktosefri Biscotti

Lækre glutenfrie Biscotti også kaldt Cantuccini. 

 

Det skal du bruge: 

  • 1 Pose Brødklapper Neutral
  • 175 g. rørsukker
  •  1 tsk. vanille
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 1/4 tsk. salt
  •  skallen af 1½ - 2 reven appelsiner
  •  1/4 dl. appelsin saft 
  •  4 æg
  •  3 spsk. olie
  •  150 g. grovhakket mandler

Tip: Mandlerne kan også erstattes med tranebær

Til en portion bliver der ca 100 Biscotti, lav evt. ½ portion og gem resten til senere eller til grissini

 

Glutenfri Mandelkager - Lækker smag

Sådan gør du.. 

Brødklapper blandingen blendes til en halv grov melmix,  alle ingredienser røres sammen til en tyk grød, de hakkede mandler røres i til sidst. Del evt. blandingen i 2 portioner og tilsæt ½ portion med mandler og ½ portion med tranebær. Dejen/grøden kommes i en sprøjtepose og der laves 3 - 4 pølser ca. 4 cm tykke på bageplade med bagepapir.

 Bages ved 170 grader varmluft, midt i ovnen ca 18 min eller til de er gyldne. Lad dem køle af, snittes skråt med skarp savbladet kniv  ½ - 1 cm. tykkelse, kagerne stilles tilbage på bageplade (skal stå op med lidt afstand) der er nok til 2 plader, og de bages yderlig ved 170 grader varmluft i 8-9 min, sluk ovnen og lad dem få hele eftervarme med ovnlåge på klem, til de bliver helt hårde. 

Opbevares i tætsluttet dåse eller glas. Hvis kagerne er bløde: læg dem på bageristen og bag dem 3 min v. 200 grader varmluft.  

 


 

Glutenfri, sukkerfri og laktosefri Boller - Brødklapper

16 - 18 stk. Lækre glutenfri boller til frokost, suppe eller madpakken

 

Det skal du bruge - Opskrift uden æg:

Sådan gør du..

Alle ingredienser røres sammen i en skål, så konsistensen minder om tyk grød. Bollerne sættes på med ske på en bageplade med bagepapir. (Bollerne kan også trykkes lidt flade til Brødklapper)

Bages midt i ovnen, 180 grader varmluft i ca. 20 min.

De glutenfrie boller er lækre og luftige, giver god mæthed, har et højt indhold af fiber og protein

 


 

Glutenfri Pizza

15-18 stk eller 2 store (2 plader)

Lækker smag - Let at bage 

Det skal du bruge:

Bund:  

Fyld

  • 80-100 g. tomatsauce
  • 100 g. skinkestrimler
  • Frisksnittet ananastern
  • 100 g. reven ost
  • Pizzakrydderi eller oregano

Sådan gør du..

Brødklapper blandingen og øvrige ingredienser til Bund røres sammen til en lind grød. Tænd ovnen på 185 grader varmluft. Fordel 16 klatter på 2 bageplader med bagepapir. Form klatterne med bagsiden af en ske til små bunde ½ cm. tykke. Bundene forbages 6 min. i ovnen, imens gøres fyldet klart. De forbagte bunde tages ud og ovnentemperaturen skrues op til 230 grader varmluft. Fyldet fordeles på de varme bunde. Pizzaerne bages færdig i 8-10 min. i ovnen til de er gyldne og sprøde.

 

 


 

Glutenfri og sukkerfri Appelsingrød

 

Det skal du bruge:

 

 

 

 

 

 

 

Appelsingrød 5 - 6 portioner

 

Sådan gør du..

Brødklapper blanding og juice koges sammen unde omrøring 1 min. Serveres som morgengrød med friske appelsintern, groft hakkede nødder og evt. lidt skyr på toppen

 


Nem Tærte: 100 g. smør smuldtes i  blandingen i en skål, tilsæt vand til den har en passende konsistens. Evt. sættes på køl. Dejen rulles ud mellem to stykker bagepapir til passende tykkelse. Tryk dejen ud i tærteform.

Forbages i 210 grader varmluft i 8 - 10 min.  Fylde tærtebunden med dine yndlingsgrøntsager og fx laks eller bacon blandet med 3 æg, 1 dl. hytteost eller mælk, tilsat lidt salt, peber og lidt reven muskatnød. Færdigbages i 210 grader varmluft ovn.

 

 

Grafiki