Naturlic fiber®  Alt det gode fra danske kartofler.

Naturlic Fiber er kartoffelfiber fra danske kartofler, til brug i alle former for bagning og madlavning. Det giver en god konsistent og binder aromastoffer til maden. Brugen af Naturlic fiber i madlavning giver en større mæthedsfornemmelse og sikre samtidig et højere fibreindhold, som giver en god balance i mave og fordøjelsessystemet samt stabilt blodsukker.

Naturlic fiber er fremstillet af danske kartofler - der går ca. 100 kg. kartofler til 1 kg. Naturlic fiber®. Kartoflerne rives koldt, herefter bortvaskes stivelsen, fiberen vaskes nænsomt i kartoflens egen saft, afvandes og tørres nænsomt i en specieltørre. Processen forgår nænsomt og kold, hvorved proteiner og mineraler bevares bedst muligt. Naturlic fiber indeholder 70% kostfibre, det er findelt og neutral i lugt og farve. Der er desuden ikke store krav til ekstra væskeindtag

 

Naturlic fiber i madlavning

Naturlic fiber kan anvendes i alle typer bagværk og madlavning. Naturlic fiber er stærk vand og olie sugende(ca. 14-15 gange dets egen vægt). Derfor binder Naturlic fiber væske og aromastoffer i brød og mad, hvilket giver en bedre smagsoplevelse og brødet holder sig frisk længere. ​

Naturlic fiber Neutral bruges i alt slags madlavning og bagværk. (f.eks. i brød, grød, marmelader, farsretter, gryderetter, til panering.)

Naturlic fiber Cacao kan bruges i kager eller i morgenmadsprodukter (f.eks. A38, yoghurt, havregryn- og grød osv.), hvis man ønsker chokoladesmag.

Få mere inspiration til opskrifter med Naturlic fiber her.

Naturlic fiber er serdeles velegnet til LCHF.

God mave og fordøjelse

Meget af sundheden sidder i maven og fordøjelsen. For at undgå ubehag er en god og passende mængde af både opløselige og uopløselige kostfibre med til at holde maven i orden og har samtidig en positiv virkning på tarmfloraen. Som en slags indvendig massage af tarmvæggene sørger kostfibrene for at bevare styrken og sammentræknings evnen i tarmmuskulaturen, og øger madens passagehastighed i tarmkanalen. Det vil sige, at tarmen bliver holdt i form og samtidig renset. En velfungerende fordøjelse giver en god balance og dermed også bedre livskvalitet. Fiber hjælper med at understøtte en effektiv udskillelse af de affaldsstoffer, der stammer fra kosten. Et "renere" fordøjelsessystem fungerer mere effektivt og hjælper også med at sikre optagelsen af de vigtige næringsstoffer fra kosten. 

Kartofler indeholder C vitamin, B6 vitamin og antioxidanter som alle er med til at styrke vores immunforsvar. I kartoflens skræl sidder de gode kostfibre - både uopløselige og opløselige, hvilket tilsammen giver en rigtig god effekt i hele fordøjelsessystemet. De uopløselige fibre nedbrydes ikke i fordøjelsesprocessen og fremmer dermed afføringens passage gennem tarmene, da fibrene absorberer sin vægt i vand mange gange og bliver tungere. Dette er med til at hindre forstoppelse. De opløselige fibre nedbrydes til gengæld i fordøjelsesprocessen og danner så en gel, der opfanger de substanser, der er relateret til kolesterol. Dette reducerer absorptionen af kolesterol i blodbanerne.

Alt i alt er Naturlic fiber med til at optimere alle de vigtige processer i fordøjelsessystemet og når 85% af kostens næringsstoffer bliver optaget i tarmene og 80% af immunforsvarets celler sidder i fordøjelseskanalen, er det værd at overveje en ekstra gang, om man skulle gøre en indsats for at holde det sundt og godt kørende.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at du får 25–35 g kostfibre dagligt gennem maden.

Grafiki