Glutenfrie opskrifter til

Knækbrøds blanding

Knækbrød

Mysliknas

Squashboller

Kiks 

Myslitoppe

Mysli

Mysliboller

Stenalderbrød

 


 

Opskrift på sprøde Glutenfri Knækbrød

Glutenfrie Knækbrød   Let at bage - fyldt med god smag

Det skal du bruge: 

 

Sådan gør du..

Tænd ovn på 185° C varmluft. Ingredienserne røres sammer. Halvdelen af blandingen rulles tyndt ud mellem  2 stykker bagepapir, øverste bagepapir fjernes og der skæres ud i passende stykker, gentages.. Knækbrødene bages gyldne i ca. 20 min. Bag begge plader på en gang, tages ud efterhånden som de er gyldne

Serveringsforslag: Som sund snacks - til hygge, til ost eller lidt ekstra lækkert til madpakken.

 


 

Glutenfri Mysliknas

Læker Glutenfri knas

 

Det skal du bruge: 

  • 1 Pose Knækbrødsblanding
  • 200 g. honning
  • 30 g. kokosmel
  • 75 g. tørret frugt (rosiner, tranebær eller grovhakket abrikos)
  • 2 spsk. kokosolie (kan undlades)
  • 100 g. mørk chokolade

 

Sådan gør du..

Knækbrødsblandingen, honning og kokosmel ristes sammen på panden ved god varme. Der røres i blandingen til det bliver lidt gylden. Tages af varmen, tøret frugt og kokosolie røres i.

Den varme mysliblandingen hældes i en form med bagepapir ca. 30 x 20, der læges bagepapir over og blandingen præsses og trykkes godt sammen evt. ved at trykken en anden form ovenpå, chokolade brækkes i stykker, smeltes og fordeles ovepå. Drys evt. lidt hakket frugt og kokosmel ovenpå chokoladen

Stilles på køl i ca.1 time til det bliver hårdt herefter skæres der passende stykker ud.

Serveres som sund juleknas <3

 


 

Glutenfri Squash-boller

  

Lækre Grove Glutenfri Squash - Boller 16 - 18 stk.

 

Det skal du bruge: 

  • 1 Pose Knækbrødsblanding
  • 1 tsk. bagepulver
  • 4 æg
  • 120 - 150 g. groft reven squash
  • 75 g. reven cheddarost eller anden ost
  • 3 spsk olie

 

Sådan gør du..

Æg piskes luftige og de øvrige ingredienser vendes i. Konsistensen skal være som grød. Bollerne sættes med ske på bageplade med bagepapir.

Bages ved 180 grader varmluft midt i ovn ca. 25 min.

 


 

Glutenfri og laktosefri kiks

Sprøde Glutenfri kiks 

Det skal du bruge: 

Sådan gør du..

Alle ingredienser røres sammen til en grød. Kokosolien varmes op til den er flydende og røres i grøden.

Del grøden i 2 og rul kiksene tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir. De 2 plader bages i ovnen i 10-12 min. ved 180 grader varmluft. Efter pladerne er bagt skæres kiksene ud med en skarp kniv i passende størrelser.

Opbevares i tætsluttende kagedåse.

 


 

Glutenfri myslitoppe m. chokolade, abrikos og lakrids

Lækre små Myslitoppe 40 stk. Lav  evt halvdelen med lakridssirup, resten med agavesirup

Det skal du bruge: 

  • 1 Pose Knækbrødsblanding
  • 70 g. smør
  • 70 g. rørsukke
  •  2 spsk. vand
  • 1  tsk. vanille eller korn fra 1 stang vanille
  • 1  tsk. bagepulver
  • 2 æg
  • 100 g mørk chokolade ( 70 % ) - grovhakket
  • 100 g abrikoser - grovhakkt
  • 2 spsk agavesirup eller 2 spsk lakridssirup ( sirupen kan undlades )

 

Sådan gør du..

Smør, sukker og vand smeltes sammen, afkøles, tilsæt knækbrødsblandingen og øvrige ingredienser, det hele røres godt sammen.

Del evt. blandingen i 2 og tilsæt agavesirup i den ene halvdel og lakridssirup i den anden halvdel.

Der sættes små toppe på bagepladen med bagepapir, der bliver 2 plader - 20 på hver.

Bages  10 - 12 min ved 175 grader varmluftovn

 


 

Glutenfri Mysli

Glutenfri müsli - Knasende lækker

 

 

Det skal du bruge:

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sådan gør du..
Tænd ovn på 190° C varmluft. Kom posens indhold i en skål. Tilsæt  vand og sirup, det hele røres let sammen – så det er let klumpet. Fordeles i bradepande med bagepapir, müslien ristes gyldne øverst i ovn i 20 - 30 min, eller til det er gylden, vendes nogle gange under ristningen.
 
Lad myslien afkøle og opbevar den i et tætsluttede glas
 
Serveringsforslag: På morgenmaden , til koldskål, eller som lækker knas i æblekagen

 


 

Glutenfri Mysliboller  

ca. 20 stk.

Det skal du bruge:

  • 1 Pose Knækbrødsblanding
  • 3 dl. vand
  • 1 dl. skyr neutral
  • 2 spsk agave sirup eller honning
  • 1 dl. rosiner
  • ½ - 1 dl kokosmel
  • 3 æg
  • evt. reven skal af økologisk apelsin
  • kokosmel til toping

 

 

Sådan gør du..

Hæld vand i en gryde, når vandet koger tilsættes der 1 pose Knækbrødsblanding og der røres hurtig sammen tilsæt evt. ½ dl appelsin saft, blandingen hældes i en skål og der tilsættes sirup, rosiner og kokosmel, det røres sammen herefter røres skyr i blandingen og til sidst røres æg og reven apelsin i, Kom et lille drys af kokosmel over bollerne inden bagning

Bages v. 175 grader varmluft i ca 30 min                                                            

 


 

Glutenfri Stenalderbrød

Kernefyldt brød - Uden gær og anden hævemiddel

 

Det skal du bruge:

 

Sådan gør du..

Kom posens indhold i en skål. Tilsæt æg, honning og olie. Det hele røres godt sammen, konsistensen skal være som tynd havregrød. Lad blandingen hvile ½ time.
Hældes i en lille brød form med bagepapi. 
Bages i ovn 170 grader varmluft i ca 1 time
 
Lækkert gulerodsbrød:
Sammen med øvrige ingredienser tilsættes også 25 g. loppefrøskaller og 100 - 150 g. reven gulerødder
 

Lækkert brød med masse af smag


 

Grafiki