Glutenfri Opskrifter med Naturlic fiber® 

Naturlic fiber® har gode egenskaber og giver god konsistens, binder aromastoffer til væske, brød og madlavning, så det derved bliver mere saftig og holder sig frisk i længere tid. Naturlic fiber er også serdeles velegnet til LCHF

På denne side finder du opskrifter og forslag med Naturlic fiber Neutral

 

Brownies / Chokoladekage

Pizza LCHF

Julebrød

Fiber boller LCHF

Fødselsdags Lagkage LCHF

Chokolade/Banan roulade LCHF

Urteflues

Fiber pandekager

Totilla Wraps

Havregrynskugler

Smoothie
 

 

Brownies - Chokoladekage

En lækker glutenfri Chokoladekage, tilsæt hakket valnødder til Brownie. Kan også laves som LCHF

  • 40 g. Naturlic fiber 
  • 15 g. kakao af god kvalitet
  • 1½ tsk. natron
  • 1 tsk. vanille
  • 4 æg
  • 30 g. kokossukker (sukrin, hvis det er LCHF)
  • 1 spsk. citronsaft og skal af 1 citron
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 2 spsk. agave sirup eller anden sirup
  • 75 g. smeltet smør
  • 250 g. mosede banan
  • 100 g. chokolade (ca. 70% kakao) i små stykker

Sådan gør du:

Æg piskes skummende med kokossukker, yoghurt naturel, citron og smeltet afkølet smør blandes i æggemassen, Naturlic fiber og øvrige tørre ingredienser blandes og røres i dejen sammen med mosede banan. Dejen fordeles i form evt. en randform beklædt med bagepapir.

Bages midt i ovn ved 180 grader varmluft ca. 30 min midt i ovn

Når kagen er kold pyntes den med Citronglasur: 50 g. floremelis, skal af 1 citron + 1 spsk. citron saft (undlad citronglasuren ved LCHF)

Kagen kan også laves som Brownies, tilsæt ca. 150 g. hakkede valnøddekerner i dejen inden bagning


Pizza - LCHF

Lækker - let Pizza LCHF - glutenfri, masse af fibre og dejlig smag, stor eller små til madpakken 

 

Det skal du bruge: 

  • 20 g. Naturlic fiber
  • 20 g. kokosfibre
  • 3 g. loppefrøskaller
  • 1/4 tsk. salt
  • 3 g. oregano
  • 50 g. reven ost
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 æg
  • 1½ dl. vand
  • ½ dl. olie

Fyld: Tomatblanding, reven ost, oregano

Sådan gør du..

Osten blendes let sammen med de tørre ingredienser.
æg piskes skumende, tilsæt vand olie og ostemel, røres sammen og lad det stå 2 min. Laves som stor pizza eller 12 klatter som sættes på bageplade med bagepapir, gøres flade med bagsiden af ske.
Pizzabundene forbages 10 min. midt i ovnen i 220 grader varmluft, herefter fordeles lidt tomatblanding, reven ost og et drys oregano over hver pizzabund. Bages færdig ved 220 grader varmluft 5 - 6 min.

Server lune med salat (evt. kom lidt mere fyld på pizzaerne inden færdigbagning)

Kan også sagtens spises kold og bruges i madpakken :)

 


Glutenfri fiberrig julebrød

Glutenfri julebrød med masse af fibre. Brødet kan også bages som LCHF

Det skal du bruge: 

  • 3 æg
  • 150 g. Philadelphia neutral
  • 150 g. abrikos eller appelsin marmelade
  • reven skal af 2 økologiske appelsiner
  • 50 g. syltede appelsin tern ( evt. Dr. oetker )
  • 50 g. syltede sukat tern
  • 75 g. rosiner
  • 3/4  dl. olie
  • 45 g. Naturlic fiber
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker

Variant: Byt evt. syltede appelsin tern og sukat ud med f.eks 75 g. tranebær og ½ tsk. muskatnød

Færdigbagt brød vendes i flormelis

Sådan gør du..

Æg piskes skummende, philidelphia og marmelade piskes i æggene, tilsæt appelsin, sukat og rosiner i blandingen. Olie, Naturlic fiber og bagepulver røres i ( tilsæt appelsinsaft hvis dejen er for fast )

og lad dejen trække et par minutter inden den hældes i form ( størrelse 1 l. ) beklædt med bagepapir.

Bagetid: ca 30 min 200 grader varmluft. Når brødet er afkølet sigtes der lidt flormelis over

Tip. Brødet kan bages som LCHF tilsæt en sukkerfri marmelade istedet for


Lyse glutenfri fiber-boller

 

LOW CARB HIGH FAT

Glutenfri fiber-boller ca. 24 stk.

Det skal du bruge: 

  • 6 æg
  • 200 g. Philadelphia neutral
  • 60 g. Naturlic fiber
  • 4 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • ½ dl. olie

Ovenpå bollerne: birkes eller sesamfrø

Sådan gør du..

Æg piskes skummende og Philadelphia piskes i. De øvrige ingredienser tilsættes og det hele røres godt sammen til en grød. Lad grøden hvile i et par minutter. Bollerne formes med ske og sættes på bageplade med bagepapir. Drysses evt. med sesamfrø eller birkes.

Bages ved 200 grader varmluft 8-9 min.

Tip: Tilsæt 100-200 g. reven gullerod i dejen

 


 

LCHF Fødselsdags Lagkage

 

LOW CARB HIGH FAT

Glutenfri og sukkerfri Fødselsdags lagkage

Bunde:

  • 40 g.  Naturlic fiber
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. vanilje
  • ½ tsk. kardemomme
  • 5 æg
  • 20 g. kokossukker eller Sukrin gold  
  • 150 g. smør 
  • 1 dl. sødmælk eller fløde

Pynt:

  • Friske hindbær
  • Flødeskum
  • Hindbærflødeskum
  • 25 g. mørk chokolade

I lagkagen:  1 - 2 bananer i tynde skiver

Vaniljecreme

  • 6 æggeblommer
  • 30 g. Sukrin melis
  • 1 dl. piskefløde
  • 1 tsk. vanilje
  • 1-2 dl flødeskum

Hindbærcreme m. lakrids:

  • 400 g. hindbær
  • ½ dl. vand
  • ½ dl. Naturlic fiber 
  • 50 g. Sukrin gold
  • 3 g. rålakrids
  • 1 tsk. vanilje

Sådan gør du..

Æg piskes luftige med vanilje og kokossukker (eller sukrin gold). Smeltet smør med tilsat sødmælk (eller fløde) vendes i æggemassen sammen med de øvrige ingredienser. Dejen fordeles i 3 lagkageforme d. 24 cm. Kom evt. bagepapir i formene.

Bages ved 200 grader varmluft i 7 - 8 mim, vendes ud på rist og afkøl. 

Hindbærmarmelade: Friske eller frossen-optøede hindbær, vand og Naturlic fiber koges sammen ved svag varme i ca. 4 min. Sukrin, vanilje og rålakrids røres i marmeladen mens den stadig er varm. Afkøles.

Vaniljecreme: Æggeblommer, piskefløde, Sukrin melis og vanilje kommes i en gryde. Pisk godt i gryden under opvarmning indtil den når kogepunktet og jævner. Afkøles og vendes i flødeskum.

Lagkagen lægges nu sammen med bananskiver, vaniljecreme og hindbærmarmelade. Gem en rest marmelade som blandes i ca. 1/3 af flødeskummet. Fordel hindbærflødeskummet rundt på siden af lagkagen og fordel den almindelige flødeskum ovenpå. Pynt med friske hindbær og grovhakket chokolade.

 


 

LCHF Chokolade/banan roulade

 

LOW CARB HIGH FAT

En lækker roulade der både er glutenfri og sukkerfri.

 

Det skal du bruge:

  • 40 g.  Naturlic fiber 
  • 15 g. kakao af god kvalitet
  • 1½  tsk. natron
  • 1 tsk. vanille
  • 4 æg
  • 30 g. sukrin gold eller kokossukker
  • 1 spsk. citronsaft og skal af 1 citron
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 75 g. smeltet smør el. rapsolie olie

       (+ agave sirup hvis det ikke er LCHF ) 

Fyld:

  •  ½  l. piskefløde
  • 1 tsk. kakao
  • 100 g. mørk chokolade
  • ca. 250 g. bananer

evt. byt bananer ud med andet frugt

Oven på rouladen:

  • flødeskum
  • hakket mandler
  • hakket chokolade
  • evt. granatæblekerner

Sådan gør du..

Roulade: Æg piskes skummende med kokossukker eller sukrin, yoghurt naturel, citron og smeltet afkølet smør piskes i æggemassen, Naturlic fiber og øvrige tørre ingredienser blandes og piskes i dejen. ( Opskriften er tilpasset LCHF kuren, for lidt sødere smag tilsæt evt. 2 spsk. agavesirup ) Dejen fordeles og smøres ud på en bageplade med bagepapir

Bages ved varmluft 200 grader 10 - 12 min midt i ovn

Rouladebunden køles af. Pisk fløden (gem ca. 1/3 til at komme ovenpå), 1 tsk. kakao sigtes i flødeskum, sammen med groft hakket chokolade og bananer i tynde skiver, vendes forsigtig sammen i flødeskummet, fordeles på den afkølede rouladebund og rulles sammen til roulade.

Pynt: med flødeskum over rouladen, drys hakket chokolade og mandler ovenpå og evt. granatæbleker

Tip:

Rouladen kan også laves som lagkage i stedet. For lagkage er det den samme fremgangsmåde, men bundene bages i runde forme.

 


 

Glutenfri og laktosefri Urteboller eller flutes

 

Lækre glutenfri og laktosefri flutes/boller serveres evt. til ost og salat

 

Det skal du bruge : 

  •  75 g quinoaflager
  • 15 g Naturlic fiber
  • 50 g grovhakket valnødder
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. natron
  • 1½ dl ris mælk
  • 3 store æg
  • ½ dl olivenolie

2 gode håndfulde friske urter - fx hakket persille og basilikum. Kan erstattes med tørret urter 10-15 g.

 

Sådan gør du..

Alle ingredienser røres sammen til en grød, sættes på med ske 2 flytes eller 10 - 12  boller på bageplade med bagepapir, drysses med hakket valnødder.

Bages midt i ovn ved 200 grader varmluft.

Brødene er fyldt med fibre og giver god mæthed.

 


 

Glutenfri og sukkerfri pandekager - spinat eller hyldeblomst

 

 

 Lækre glutenfri Pandekager bagt med spinat eller hyldeblomster

 

Det skal du bruge Grundopskrift

  • 4 store æg
  • 2 dl. mælk 
  • 15 g. Naturlic fiber
  • 30 g. smeltet afkølet smør

Hyldeblomst-pandekager:

  • 1 Grundopskrift 
  • 1/8 salt
  • 1 tsk. vanille
  • blomster af 4 hyldeblomstskærme

Spinat-pandekager:

  • 1 Grundopskrift
  • 1/4 tsk salt
  • 2 håndfulde spinat blade (blendes)

 

 

Sådan gør du..

Alle ingredienser piskes sammen til en jævn tynd blanding. 

Bages som pandekager ved god varme, brug en lille pande, evt. med lidt ekstra smør

Alle ingredienser piskes sammen til en jævn tynd blanding. Lad dejen hvile 5 min

Bages som tynde pandekager ved god varme, brug en lille pande med lidt ekstra smør

 

 


 

Glutenfri Totilla wrap - Super lækre og sunde

Sprøde Glutenfri Totilla med smørost og salat, eller prøv din egen farvorit fyld.

 

Det skal du bruge:

  • 200 g. blomkåls buketter
  • 100 g. selleri
  • 1 dl. Naturlic fiber, Neutral ( 16 g. )
  • 2 spsk oregano
  • ½ tsk. salt
  • 90 g. ost
  • 1½ æg
  • 3 spsk. olivenolie

 

Fyld:  100 g. pikant smøreost og lidt salat.

Andre foreslag til Fyld:  Kylling og salat med dressing eller laks og salat

Sådan gør du..

Blomkål, selleri og ost blendes til en grynet blanding, tilsæt Naturlic fiber og øvrige ingredienser. Røres sammen til en grød/dej, lad blandingen hvile 5 min.  

Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Halvdejen af blandingen rulles tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir til en firkant som bagepladens størrelse, gentag ved 2. plade, hver bagepapir med den tynde udrullede dej/grød sættes på bageplade, begge plader bages i den varme ovn ca. 12 min. til de er gyldne.

Totillaerne tages ud af ovnen, køle lidt af, hver totilla smøres et tyndt lag pikant ost og drysses med lidt salat. Totillaerne rulles fast, skæres over midt på eller i passende stykker.

Super nem og lækker Glutenfrie totilla - den sunde af slagsen. Gem også lidt til madpakken 

 


 

Havregrynskugler - Glutenfri og sukkerfri

Sunde havregrynskugler med Naturlic fiber, fiberrige, glutenfri, sukkerfri. 

Det skal du bruge:

  •  1½ dl kokosolie
  • Korn fra 1 stang vanille
  • 2 spsk. kold stærk kaffe
  • 3 spsk. kaffefløde eller risdrik
  • 3 – 4 tsk rom eller aroma efter smag
  • 2 dl glutenfri havregryn eller boghvedeflager
  • 1 dl. Naturlic fiber® Cacao
  • 1½ dl birkesød
  • 1/2 dl kakao
  • 1 dl kokosmel

 

 Kokosmel til at trille kuglerne i.

 

 

 

 

Sådan gør du..

Kokosolie, vanille, kaffe, fløde og rom blandes i en skål

Bland alle øvrige ingredienserne sammen i en skål og hæld det i olie blandingen, det hele røres sammen, lad det hvile i 20 min, herefter æltes og formes til kugler og tril dem i kokosmel.
Opbevares koldt
Tip: Er kokosolien hård så smelter den let hvis skålen er skyllet i varmt vand

 

 

 

Smoothie

Frisk og lækker - Til ca. 4 personer

Det skal du bruge: 

  • 1/2 l frossen frugt - f.eks. jordbær og blåbær

  • 1/2 l juice - f.eks. multi/appelsinsaft

  • 2-3 spsk. Naturlic fiber.

  • 1 spsk hørfrø olie 

     Tilsæt evt.

 

 

 

 


 

 

  • 1/2 dl hyldeblomstsaft

                                                                       

 

Sådan gør du..

Det hele blendes i ca. 2 min. og det er nu drikkeklar.

Et dejligt sundt og mættende mellemmåltid. Naturlic fiber medvirker til at den færdige smoothie bevarer sin gode konsistens også ved opbevaring i køleskabet.

 


 

Grafiki